Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Επιστροφή στην φύση...





Έξυπνες καλλιέργειες με μέλλον και λεφτά


Η στροφή προς τον πρωτογενή τομέα αποτελεί γεγονός λόγω της οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα, εμφανίζονται στο προσκήνιο νέες καλλιέργειες, οι επονομαζόμενες «εναλλακτικές», οι οποίες...υπόσχονται ικανοποιητικές αποδόσεις είτε ως άμεση απασχόληση, είτε ως έμμεση.

Οι καλλιέργειες που έχουν μέλλον είναι οι εξής:




1. Ρόδι. Η απόδοση της καλλιέργειας φτάνει την πρώτη τριετία στα 300-500 κιλά ανά στρέμμα, ενώ από τον 4ο χρόνο και μετά μπορεί να ανέλθει ακόμη και στους 4 τόνους. Η τιμή του εδώδιμου ροδιού διαμορφώνεται στο 1 ευρώ (α΄ ποιότητα), ενώ οι καρποί που προορίζονται για χυμό στα 0,40-0,50 λεπτά. Αν μάλιστα η καλλιέργεια είναι βιολογική, τότε οι τιμές διπλασιάζονται.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=233441800042229&set=a.167769906609419.55012.139278009458609&type=3





2. Μαύρη τρούφα. Το ετήσιο κόστος καλλιέργειας φτάνει τα 1.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ η απόδοση σε βάθος 12ετίας μπορεί να φτάσει τα 3-5 κιλά το στρέμμα. Με δεδομένο ότι οι τιμές κινούνται μεταξύ 600-1.500 ευρώ, καθίσταται σαφές ότι μια οργανωμένη μικρή εκμετάλλευση μπορεί να αποδώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ανάρπαστο στο εξωτερικό και κυρίως στη Γαλλία και η προσφερόμενη ποσότητα δεν καλύπτει τη ζήτηση. Χρησιμοποιείται στη γαστριμαργική και σε συνδυασμό με άλλες τροφές προσφέρει απίστευτες γεύσεις, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν «θησαυρό» όχι μόνο από επιχειρηματικής αλλά και διατροφικής πλευράς.





3. Ιπποφαές. Πρόκειται για το αρχαιότερο φυτό στον κόσμο, καθώς έχει 190 βασικά συστατικά που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός, κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Αποτελεί πραγματικό «μπαζούκας» για τον άνθρωπο, καθώς περιορίζει το στρες και το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, περιορίζει τις πιθανότητες πάσης φύσεως καρκίνου, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και διαλύει τις θρομβώσεις λόγω της εκρηκτικής αντιοξειδωτικής του δράσης.

Τα παραπάνω και μόνο, το καθιστούν ως τον πολυτιμότερο σύμμαχο του ανθρώπινου οργανισμού. Τα άλογα και οι πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου έτρωγαν τους καρπούς του ιπποφαούς και αποκτούσαν μια άνευ προηγούμενου δύναμη στα πεδία της μάχης. Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου φυτού είναι ότι ευδοκιμεί σε περιοχές με υψόμετρο έως και 1.800 μέτρα στην Ελλάδα (στη Ρωσία φύεται στα 3.000 μέτρα!), ενώ οι θερμοκρασίες στις οποίες αντέχει κυμαίνονται από -40 έως 42 βαθμούς Κελσίου!

Η στρεμματική απόδοση του προϊόντος μπορεί να φτάσει τα 800-1.200 κιλά, ενώ οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 1,80-2,70 ευρώ. Συνεπώς, μιλάμε κατά μέσο όρο για ένα ετήσιο έσοδο περίπου 2.000 ευρώ ανά στρέμμα μόνο από τον καρπό. Επιπλέον, αξιοποιούνται και τα φύλλα του δέντρου ως αφέψημα (είναι το… τσάι των Κινέζων). Από ένα στρέμμα σε φυτεία πενταετίας μπορεί κάποιος να μαζέψει μεταξύ 120-150 κιλά, τα οποία πωλούνται σε τιμές από 5-12 ευρώ το κιλό. Συνεπώς, υπάρχει ένα επιπλέον δυνητικό έσοδο της τάξης των 1.500 ευρώ ανεβάζοντας την ετήσια απόδοση στα 3.500 ευρώ!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=285519271501148&set=a.167769906609419.55012.139278009458609&type=3






4. Μύρτιλλο. Αποτελεί μια νέα δυναμική καλλιέργεια καθώς ο καρπός συμβάλλει στην ενίσχυση της υγείας του οργανισμού, θωρακίζοντάς τον από οποιαδήποτε πάθηση. Το ετήσιο κόστος καλλιέργειας και συγκομιδής διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ το στρέμμα, ενώ η απόδοση φτάνει στα 1.000-1.200 κιλά. Η τιμή του προϊόντος κυμαίνεται μεταξύ 4-5 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι σε μια «καλή χρονιά» τα έσοδα μπορεί να φτάσουν τα 5.000-6.000 ευρώ και το καθαρό κέρδος στα 4.000-4.500 ευρώ.







5. Σαλιγκάρι. Η συγκεκριμένη καλλιέργεια έχει υψηλό κόστος εγκατάστασης, το οποίο φτάνει στα 12.000 ευρώ ανά στρέμμα. Από κει και πέρα όμως, αρχίζουν τα... εύκολα. Όταν η καλλιέργεια θα αρχίσει να αποδίδει, τότε η ετήσια απόδοση φτάνει στους 3 τόνους το στρέμμα, ενώ οι τιμές πώλησης των σαλιγκαριών κυμαίνονται μεταξύ 3,20-3,70 ευρώ. Άρα, τα ετήσια έσοδα ανά στρέμμα μπορεί να φτάσουν τις 10.000 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ το ετήσιο κόστος συντήρησης περίπου στα 1.500 ευρώ. Άρα, η απόσβεση της επένδυσης μπορεί να γίνει μέσα σε 2-3 χρόνια.
http://www.olakala.gr/oikonomia/743-exipnes-kalliergeies-me-mellon-kai-lefta.html

ΕΡΕΥΝΩ!!! ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !!! ( What the Bleep Do We Know? )

Βέβαια χάσαμε τις επιδοτήσεις φίλοι άλλα η κρίση γεννάει ευκαιρίες για όσους ενδιαφέρονται για επιστροφή στα χωριά μας και στην γη μας. Τα περισσότερα χωράφια μας είναι ακαλλιέργητα και νοικιάζονται σε σχετικά χαμηλές τιμές. Φρόντισαν βλέπετε οι ηγέτες μας και κατέστρεψαν την γεωργία και τώρα μιλάμε για μια χώρα που χρειάζεται να εισάγει τα πάντα.
Επίσης στην επαρχία υπάρχουν και πολλά ακατοίκητα σπίτια που πουλιούνται φθηνά και με λίγες επισκευές ξαναγίνονται κατοικήσιμα.


Επιδοτήσεις δεν υπάρχουν όμως το διάστημα αυτό τρέχει ένα πρόγραμμα ενοικίασης γης προς καλλιέργεια με συμβολικό κόστος . Μιλάμε για 5 ευρώ το στρέμμα τον χρόνο.Για την απευθείας μίσθωση διαθέσιμου αγροτεμαχίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν σε πρώτη φάση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).
Για κάθε περιφέρεια ισχύουν άλλοι χρόνοι και άλλα δεδομένα.






Άλλο εξίσου ενδιαφέρον προϊόν που παρουσιάζει ζήτηση είναι η Ζέα. Και για καλλιέργεια ζέας δόξα τον θεό ενδείκνυται το 90% του εδάφους μας. Υπάρχει όμως δυσκολία στην ανεύρεση σπόρων και σίγουρα στην απορρόφηση της σοδειάς.
https://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=149825205078296


Βέβαια η γεωργία δεν είναι κάτι εύκολο ιδίως για αυτούς που δεν έχουν ανάλογες εμπειρίες διαβίωσης στην επαρχία. Ποτέ δεν είναι αργά όμως και τίποτε ακατόρθωτο.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πατέρας και ο ρόλος του στην ανατροφή των παιδιών.




Η οικογένεια αποτελεί την πρώτη μορφή κοινωνίας στην οποία εντάσσεται το άτομο. Είναι αυτή που εκπαιδεύει το άτομο να αναπτύξει δεξιότητες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει για την κοινωνική του ένταξη. Η κάθε οικογένεια έχει τις δικές της κοινωνικές αξίες, τους δικούς της κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, τη δική της λειτουργικότητα, ηθικές αξίες κ.α.
Για την θετική ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού, την κύρια ευθύνη έχουν οι γονείς. Οι γονείς με τις συμπεριφορές τους επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Μητέρα και Πατέρας καλούνται να ανταποκριθούν στους ρόλους τους ως γονείς.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η μητρική συμβολή στην συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το πόσο αξιοσημείωτος είναι ο ρόλος του πατέρα στην ψυχο-κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Τα παιδιά χρειάζονται και έχουν ανάγκη και τους δυο γονείς. Ο ρόλος των γονιών, του μπαμπά και της μαμάς, είναι ισότιμος στη φροντίδα και ανατροφή του παιδιού, ακόμα κι αν οι γονείς — σύζυγοι αποφασίσουν να χωρίσουν.
Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά συναντάμε οικογένειες που βρίσκονται σε χωρισμό ή έχουν πάρει διαζύγιο. Η διαδικασία του χωρισμού είναι μια διαδικασία επίπονη‚ ιδιαίτερα για το παιδί. Έχει διάρκεια και περνά από διάφορες φάσεις. Γονείς και παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με καινούργιες καταστάσεις‚ απαιτήσεις‚ ανάγκες‚ δυσκολίες‚ συναισθήματα. Η δομή της οικογένειας αλλάζει. Καινούργιοι ρόλοι προστίθενται ή αφαιρούνται. Ανεξάρτητα από τους λόγους που οδηγούν ένα ζευγάρι στο χωρισμό είναι απαραίτητο να κατανοήσουν ο ένας τον ρόλο του άλλου. Ο πατέρας είναι πατέρας και η μητέρα είναι μητέρα.
Χωρίζουν ως σύζυγοι, παίρνουν και το διαζευκτήριο‚ τυπικά και ουσιαστικά παύουν να είναι σύζυγοι. Σε καμία περίπτωση όμως δεν παύουν να είναι γονείς. Συνεχίζουν να είναι ο μπαμπάς και η μαμά, και οφείλουν να ασχοληθούν και να αντιληφθούν σωστά και έγκαιρα επιθυμίες και ανάγκες του παιδιού, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στους ρόλους τους. Συνεχίζουν να είναι γονείς, άρα συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή του παιδιού και η μητέρα και ο πατέρας. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει κανέναν από τον ρόλο αυτό. Οι πατεράδες έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή και την φροντίδα του παιδιού. Το δικαίωμα και η υποχρέωση γεννιούνται από την σύλληψη του παιδιού, πριν ακόμα γεννηθεί.
Η πατρική εμπλοκή στην ανατροφή του παιδιού είναι σημαντική καθώς
- περιορίζει τη δημιουργία ποικίλων ψυχολογικών προβλημάτων στο παιδί
- ενδυναμώνει το δεσμό πατέρα-παιδιού και
- βοηθάει στην ψυχο-κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.
Η απουσία του πατέρα για διάφορους λόγους έχει αρνητικές επιπτώσεις πάνω στη γενικότερη εξέλιξη του παιδιού. Οι Γονείς πρέπει να είναι συνεργάτες και όχι ανταγωνιστές. Να μάθουν να λύνουν τις συγκρούσεις μεταξύ τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο γονεικό ρόλο, που είναι να φροντίζουν για την συναισθηματική και ψυχο-κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.
Όπου υπάρχουν συγκρούσεις το παιδί παγιδεύεται σε μια κατάσταση διπλής δέσμευσης και επιβαρύνεται από ενοχές και δυστυχία.
Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα οφείλουν σεβασμό ο ένας στον άλλο. Έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν το παιδί. Να μην χτίζουν, με τις δικές τους συγκρούσεις‚ τοίχο ανάμεσα στο γονέα και το παιδί. Δεν μπορούν επειδή οι ίδιοι χώρισαν, να προσπαθεί ο ένας γονιός να χωρίσει και το παιδί από τον άλλο γονιό. Ό,τι βοηθάει ή ικανοποιεί τους γονείς δεν σημαίνει ότι βοηθάει και το παιδί. Ο πατέρας είναι αυτός που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Είναι όμως και θα είναι πατέρας. Ο ρόλος του είναι ισότιμος μ’ αυτόν της μητέρας. Το παιδί χρειάζεται και έχει ανάγκη από τον πατέρα του στην καθημερινότητά του. Από την άλλη ο πατέρας οφείλει:
Να ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες και στη φροντίδα του παιδιού,
Να έχει σταθερές και δημιουργικές επαφές με το παιδί, και να συμμετέχει ενεργά στη ζωή του παιδιού.
Εδώ, σημειώνεται ότι, από τα περιστατικά του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, περισσότερες μητέρες απευθύνονται, αλλά ο πατέρας πολλές φορές δεν συμμετέχει διότι είναι αποκλεισμένος από το νόμο ή τη μητέρα. Το διαζύγιο αφορά τους συζύγους, τη σχέση τους (τη συζυγική) που διακόπτεται. Η σχέση όμως πατέρα-παιδιού συνεχίζεται. Η μητέρα οφείλει να μην την εμποδίζει και ο πατέρας να μην την εγκαταλείπει. Είναι απαραίτητο οι γονείς να μάθουν να επιλύουν τις συγκρούσεις μεταξύ τους. Μόνο έτσι Θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Όπου υπάρχει συνεργασία γονιών, ισότιμη φροντίδα (σε καθημερινή βάση) και βέβαια όπου οι γονείς δεν στέκονται στο γράμμα του νόμου, ο χωρισμός δεν είναι αναγκαστικά βλαπτικός και καταστροφικός για το παιδί. Ο πατέρας είναι απαραίτητος για το κάθε παιδί πέρα από αυτά που ορίζει ο νόμος‚ αρκεί βέβαια να ανταποκρίνεται στον ρόλο του. Να επιδιώκει να είναι παρών στην καθημερινή ζωή του παιδιού.
Γιατί γονέας, αν το δούμε από μια άλλη οπτική γωνία‚ σημαίνει:
Γ εννώ- δημιουργώ
Ο λοκληρώνομαι- ορίζω-χρησιμεύω
Ν ιάζομαι
Ε υθύνομαι
Α γαπώ- αφοσιώνομαι
Σ υνεργάζομαι- συναισθάνομαι.
Είναι πολλά να είσαι πατέρας και λίγο το γράμμα του νόμου για να χωρέσει τα πολλά.

(Ελένη Τσαύλου, Κοινωνική λειτουργός)

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Γίνε φίλη με τις ρυτίδες σου



Είμαι κοντά στα 40 (για την ακρίβεια θα τα κλείσω σε τρία χρόνια). Δεν ντρέπομαι πλέον να πω φωναχτά την ηλικία μου. Ούτε ντρέπομαι κάθε πρωί που ξυπνάω να βλέπω μία καινούργια ρυτίδα στο πρόσωπο μου.

Δεν κρύβω όμως πως μου χρειάσθηκε χρόνος πολύς να καταφέρω να κάνω ειρήνη με τις πρώτες ρυτίδες μου. 
Ομολογώ πως μέχρι να φτάσω σε αυτό το επίπεδο, να μπορώ να αρέσκομαι με την εικόνα μου μπροστά στον καθρέπτη, η ματαιοδοξία μου ήταν μεγάλη και ανόητη. 
Αλλά αυτό δεν μου προκαλεί έκπληξη και, φαντάζομαι πως ούτε και σε εσάς.

Τα περισσότερα γυναικεία περιοδικά που συνήθιζα να διαβάζω, έδιναν υπερβολική αξία της σωματική τελειότητα. Τέλειος είναι αυτός με το όμορφο και αψεγάδιαστο  πρόσωπο, με τις σψστές αναλογίες στήθους , γλουτών και περιφέρειας. 
Εγώ και οι φίλες μου είχαμε φτάσει στο σημείο να χαραμίσουμε το μισό της ζωής μας, προσπαθώντας να κρύψουμε αυτά που η κοινωνία είχε χρίσει ως ελαττώματα. Στην αρχή τα σπυράκια ακμής, τα παραπανίσια κιλά, τις φακίδες και τα στραβά δόντια. Στην πορεία, τις λευκές τρίχες, τις πρώτες ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους και τα παχάκια της ηλικίας.

Δυστυχώς, πολλές είμαστε εμείς οι γυναίκες που φοβόμαστε να δούμε στον καθρέπτη το είδωλο μας, γιατί απλά δεν μας αρέσει. Ή καλύτερα μας έχουν κάνει να πιστεύουμε πως δεν μας αρέσει!. Κατά καιρούς εμποτίζουμε τον εαυτό μας με ισχυρή ένεση ματαιοδοξίας βαθιά μέσα μας.

Η ματαιοδοξία είναι ελάττωμα. Όμως το να μην αναγνωρίζεις την ύπαρξη της την κάνει ακόμη χειρότερη... Μόνο αν την έρθεις κατάμουτρα αντιμέτωπη μαζί της κάποια στιγμή, θα μπορέσεις να τη διαγράψεις από τα κύτταρα του εγκεφάλου σου. 

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου όπως ακριβώς η φύση τον έφτιαξε. Μάθε να μη θυμώνεις στα μη κολακευτικά σχόλια που μπορεί να σου κάνουν διάφοροι άνθρωποι στη ζωή σου. Μάθε να κάνεις τα ελαττώματα σου αξιολάτρευτα προτερήματα. Μάθε πως οι ρυτίδες είναι εδώ για να σου θυμίζουν πως έζησες καλά στη ζωή σου και πως κάθε μία από αυτές έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία. Και είναι εδώ για να σου τη θυμίζουν!.

(Σταυρούλα Αδαμάκη)


Η ομορφιά στην ζωή μας, είναι να γνωρίζουμε το τι είμαστε και να το αγαπάμε.  Με τις τόσες παρεμβάσεις, που γίνονται τώρα, πολλές φορές οι γυναίκες  αλλάζουμε τελείως την "προσωπική" μας εικόνα... Και λέω "προσωπική" γιατί η κάθε μία από εμάς, είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος... Και με όλες αυτές τις αλλαγές, καταλήγουμε πολλές φορές να είμαστε ένας άλλος άνθρωπος, που ούτε καλά καλά κι εμείς γνωρίζουμε...Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, και δείτε ποια πραγματικά είστε... Αν αναγνωρίστε τον εαυτό σας, σίγουρα θα έχετε δει την πραγματική σας ομορφιά....

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ.... ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ...


 


Το χαμόγελο ενισχύει τη μακροζωία. Επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας, παραθέτουν δέκα τουλάχιστον λόγους για τους οποίους πρέπει να χαμογελάμε όσο συχνότερα μπορούμε.

Το χαμόγελο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Όταν χαμογελάμε είμαστε πιο χαλαροί, τα επίπεδα των ορμονών που ελέγχουν το στρες μειώνονται και αυτό βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Το χαμόγελο μειώνει την αρτηριακή πίεση: Έχει υπολογιστεί από εργαστηριακές έρευνες πως όταν κανείς χαμογελά υπάρχει υπολογίσιμη μείωση στην αρτηριακή του πίεση. Δοκιμάστε το και μόνοι σας αν έχετε πιεσόμετρο στο σπίτι: Καθίστε και χαλαρώστε για μερικά λεπτά, π.χ. διαβάστε ένα βιβλίο. Μετά αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα σε ένα χαμόγελο και έπειτα μετρήστε την πίεσή σας.

Το χαμόγελο εκλύει ενδορφίνες, φυσικά παυσίπονα και σεροτονίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι οι συγκεκριμένες ορμόνες μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Το χαμόγελο, λοιπόν, είναι και φυσικό ναρκωτικό.

Το χαμόγελο είναι κολλητικό: Όταν κάποιος χαμογελά μπορεί να φωτίσει τον χώρο, να φτιάξει την διάθεση των γύρω του και να τα κάνει όλα με περισσότερο κέφι. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο φέρνει χαρά, την οποία μπορεί να μεταδώσει και σε άλλους.

Το χαμόγελο ανακουφίζει από το στρες: Όταν είμαστε στρεσαρισμένοι φαίνεται στο πρόσωπό μας. Το χαμόγελο όμως μπορεί να το εμποδίσει –μας κάνει να μη φαινόμαστε κουρασμένοι, πεσμένοι και με κακή διάθεση. Όταν έχετε στρες προσπαθήστε να βρείτε αφορμές για να χαμογελάσετε. Σύντομα θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Το χαμόγελο μας κάνει πιο ελκυστικούς: Ποιος δεν αρέσκεται να συναναστρέφεται χαμογελαστούς ανθρώπους; Οι χαμογελαστοί άνθρωποι είναι πάντα πιο «τραβηχτικοί» γιατί δείχνουν να έχουν λόγους να μας κάνουν να χαμογελάσουμε και εμείς.

Το χαμόγελο αλλάζει την διάθεσή μας: Την επόμενη φορά που θα νιώθετε πεσμένοι, δοκιμάστε να χαμογελάσετε. Το πιθανότερο είναι ότι η διάθεσή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο, καθώς το χαμόγελο μπορεί να «ξεγελάσει» το σώμα στο να αρχίσει να εκλύει ενδορφίνες, τις ορμόνες της χαράς.

Το χαμόγελο «ανασηκώνει» το πρόσωπο και μας κάνει να δείχνουμε νεώτεροι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μύες που χρησιμοποιούνται για να χαμογελάσει ένα πρόσωπο υπόκεινται ένα είδος lifting, με αποτέλεσμα το άτομα να δείχνει νεώτερο. Αν, λοιπόν, το lifting είναι στα άμεσα πλάνα σας, δοκιμάστε πρώτα μερικά… sessions χαμόγελου –πιθανώς να μην το χρειαστείτε!

Το χαμόγελο μας κάνει να δείχνουμε επιτυχημένοι: Οι άνθρωποι που χαμογελούν φαίνεται να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να είναι περισσότεροι επιτυχημένοι στην ζωή τους και έτσι πιθανώς να έχουν και μεγαλύτερη ζήτηση. Φορέστε, λοιπόν, το καλύτερο χαμόγελό σας στα επαγγελματικά σας meetings και ραντεβού και θα δείτε πόσο πιο εύκολα μπορείτε να πετύχετε τον σκοπό σας.

Το χαμόγελο μας βοηθά να διατηρούμε έναν θετικό τρόπο ζωής: Δοκιμάστε το εξής τεστ: Χαμογελάστε. Τώρα σκεφτείτε κάτι δυσάρεστο χωρίς να σταματήσετε να χαμογελάτε. Είναι δύσκολο, ε; Όταν χαμογελάμε ο εγκέφαλος στέλνει στο σώμα μας στο μήνυμα ότι «η ζωή είναι ωραία!». Κρατήστε μακριά την κατάθλιψη, το στρες και τις ανησυχίες χαμογελώντας.
Χαμογελάστε κάθε στιγμή στους γύρω σας και φτιάξτε την ημέρα σας.

Κανείς δεν συμπαθεί τους σκυθρωπούς ανθρώπους, ακόμη κι αν είναι πραγματικά καλοί. Η εντύπωση που δίνουμε στους γύρω μας είναι άμεσα συνυφασμένη με την καλή μας διάθεση και το λαμπερό μας χαμόγελο.

Ακόμη και σε μία διαμάχη ή μία διαφωνία, ένα ζεστό, πηγαίο χαμόγελο μπορεί να εξομαλύνει τα πράγματα και να επιφέρει λύσεις στις οποίες διαφορετικά δύσκολα θα φτάναμε.

Μπορεί να μην είναι η καλύτερη σας ημέρα, αλλά αν κάνετε μία μικρή προσπάθεια και χαμογελάσετε, αυτό θα περάσει και μέσα σας και θα φτιάξει η διάθεσή σας. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αμβλώσεις...το μεγάλο δίλημμα



(Κωνσταντίνου Δωρ. Μουρατίδου Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών)

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα τα τελευταία χρόνια είναι και αυτό των αμβλώσεων. Πολλές απόψεις, από αντίθετες ομάδες τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για το αν είναι φόνος, αν η γυναίκα είναι ελεύθερη να διαθέτει το σώμα της όπως αυτή θέλει.

Το κύριο όμως ερώτημα που.....

πρέπει να τεθεί και να απαντηθεί, και από εκεί εξαρτώνται όλα είναι: Αν το έμβρυο είναι ανθρώπινη ζωή ή όχι. Από την απάντηση αυτή εξαρτάται η στάση της Ηθικής έναντι των εκτρώσεων.

Εδώ θα αναλύσουμε ενδελεχώς το θέμα, και θα αποδείξουμε -όχι εμείς- αλλά οι επιστήμονες και οι ειδήμονες ότι ηέκτρωση είναι φόνος.

Σήμερα στην εποχή μας, στην εποχή του Ορθολογισμού ζητείται η γνώμη της επιστήμης. Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στην επιστήμη.

Σε πολλά θέματα έχουμε την επιστήμη, αλλά και κάτι παρά πάνω από αυτή, τις διδασκαλίες της Εκκλησίας, της Θεολογίας, έχουμε υπερφυσικά φαινόμενα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να ερμηνεύσει η επιστήμη και να δώσει απάντηση διότι δεν δύναται.

Στο συγκεκριμένο όμως θέμα -δυστυχώς για τους οπαδούς της εκτρώσεως- θα αποδείξουμε επιστημονικά, ότι ηάμβλωση είναι δολοφονία, και μάλιστα μιας αθώας ύπαρξης, η οποία δεν έβλαψε κανένα.

Ας ξεκινήσουμε την έρευνά μας, λέγοντας τι λέγουν η Γενετική, Βιολογία, Εμβρυολογία για την άμβλωση.

Γενετική - Βιολογία - Εμβρυολογία.

Το 1981, η υποεπιτροπή της Αμερικάνικης Γερουσίας, ζήτησε την γνώμη των κορυφαίων επιστημόνων. Οι εφτά εξ αυτών του Yale, Rosenberg, έθεσε το θέμα ως μεταφυσικό και θρησκευτικό, δηλαδή συμφώνησε αλλά με βάση την Θεολογία.

Η επιστήμη υποστηρίζει ότι την στιγμή κατά την οποίαν 23 χρωμοσώματα του σπερματοζωαρίου ενωθούν με τα 23 χρωμοσώματα του ωαρίου, δημιουργείται ένας νέος ανθρώπινος οργανισμός, διαφορετικός από τους γεννήτορες του. Το έμβρυο από την ηλικία του 1-1,5 μηνός, παρουσιάζει τα ανθρώπινα σωματικά χαρακτηριστικά. Στις 3 εβδομάδες το έμβρυο γίνεται μόνο 2,5 χιλιοστά μήκος, έχει τις καταβολές ματιών, πνευμόνων, στομάχου, σπονδυλικής στήλης και καρδιάς. Η καρδιά του χτυπά ήδη, από την 18η μέρα. Μετά τους 2,5 μήνες δεν δημιουργείται κανένα νέο όργανο, απλώς αυξάνει ότι υπάρχει.

Ο dr. Ernest Huant λέγει: Το γονιμοποιημένο ωάριο, δεν είναι μία απλή κυτταρική μάζα. Είναι πλήρης ζωή μίας ανθρώπινης υπάρξεως.

Ο Ολλανδός βιοχημικός Schopping απέδειξε ότι, 48 ώρες μετά την γονιμοποίηση, μια νέα ζωή ερχόταν να προστεθεί σ' εκείνη του μητρικού οργανισμού.

To 1976, ένας Ιάπωνας απέδειξε την καθησυχαστική επίδραση μίας εγγραφής των χτύπων της καρδιάς στα ανήσυχα νεογέννητα. Ο σχετικός δίσκος είχε τεράστια επιτυχία (οι παραγωγοί του θησαύρισαν).

Πρόσφατη μελέτη δύο Αμερικανών ειδικών γιατρών -του ζεύγους Wilke- με τίτλο «ABORTION HOW IT IS», την οποίαν συνοδεύουν 30 έγχρωμες διαφάνειες λέγει: ότι με την έκτρωση φονεύεται ένα πλήρες αυξανόμενο ανθρώπινο ον, του οποίου η καρδιά χτυπά την 8η εβδομάδα (στην μαγνητοταινία ακούγονται οι χτύποι).

Οπαδοί της Έκτρωσης

Οι οπαδοί της εκτρώσεως παρασιωπούν ότι η έκτρωση καταστρέφει ένα ανθρώπινο ον. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Grutfmaeher Προέδρου της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας των Συνδέσμων ΟικογενειακούΠρογραμματισμού. Το 1967 δημοσίευσε μία μελέτη υπέρ της νομιμοποιήσεως της εκτρώσεως, τηρώντας απόλυτη σιγή για το πότε αρχίζει η ανθρώπινη ζωή. Το μειονέκτημα του κυρίου Προέδρου είναι ότι ο ίδιος αυτοδιαψεύσθηκε αφού είχε το 1933 εκδόσει ένα βιβλίο στο οποίο αναγνώριζε την σύλληψη σαν την αρχή της ανθρώπινης ζωής.

Οι οπαδοί της νομιμοποιήσεως των εκτρώσεων και στα κράτη που δεν έχουν αποποινικοποιηθεί, αντελήφθησαν ότι δε μπορούν να στηρίζονται στο «μη ανθρώπινο» του εμβρύου, και δημιούργησαν άλλη επιχειρηματολογία: Δηλαδή ότι το έμβρυο δεν είναι ανθρώπινη ζωή ποιότητας που να αρχίζει να ζει...

Σύμφωνα με το επιχείρημα αυτό, πρέπει να αρνηθούμε το δικαίωμα της ζωής και στο νεογέννητο και στο καθυστερημένο παιδί. Άρα και ο φόνος του νεογέννητου δεν πρέπει να θεωρείται φόνος.

Οι φεμινίστριες υποστηρίζουν ότι:

Πρώτον, κάθε γυναίκα δικαιούται, «να εξουσιάζει το σώμα της». Η έκτρωση όμως καταστρέφει έναν άλλο άνθρωπο. Ένα άλλο αυτεξούσιο ον. Η ζωή ανήκει στον άνθρωπο που την έχει, δηλαδή στο έμβρυο και όχι σ' εκείνη μέσω της οποίας αναπτύσσεται δηλαδή της μητέρας.

Δεύτερον, αν οι αμβλώσεις αποποινικοποιηθούν, θα σταματήσουν οι παράνομες εκτρώσεις. Στο Δημογραφικό Συνέδριο του Βελιγραδίου το 1966, υπολογίσθηκε ότι γίνονται παγκοσμίως τον χρόνο 30.000.000 εκτρώσεις. Από αυτές τα 29.000.000 είναι παράνομες παρόλο που δεν υπήρχε ποινική δίωξη στα κράτη όπου γίνονταν, και μόνο το 1.000.000 έγινε για θεραπευτικές περιπτώσεις.

Τρίτον, υποστηρίζουν ότι πολλές φορές η εγκυμοσύνη, εγκυμονεί τρομερούς κινδύνους για την υγεία της γυναίκας, άρα η αποφυγή της γέννησης θα εξασφαλίσει στη σύζυγο άκρα υγεία και μακροβιότητα.

Η έκτρωση δημιουργεί τρομερά προβλήματα, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, π.χ. Φλεγμονή γεννητικών οργάνων, θρομβοφλεβίτιδες, στείρωση, χαλάρωση στομίου. Πολλές φορές επέρχεται και ο θάνατος.

Αλλά και οι επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία είναι τεράστιες. Πολλές παθαίνουν σοβαρά προβλήματα ψυχοπάθειας. Είναι αποδεδειγμένο ότι τις περισσότερες φορές που παρουσιάζονται ψυχικές διαταραχές και ψυχοπάθειες, πίσω υπάρχει ένας γυναικολόγος και μία έκτρωση. Το 30% της ψυχικής τους υγείας γίνεται ψυχοπαθητικό.

Τέταρτον, κακό για την γυναίκα σωματικά δεν είναι μόνο η άμβλωση, αλλά και η παρεμπόδιση της συλλήψεως, γνωστή υπό το όνομα «νεομαλθουσιανισμός». Ο Malthus, Άγγλος οικονομολόγος υποστήριξε ότι η αύξηση του πληθυσμού της γης είναι μεγαλύτερη από την απόδοση του εδάφους σε τρόφιμα. Άρα πρέπει να περιορισθεί ο αριθμός των γεννήσεων, με την αποχή των γεννήσεων ή με την εξόντωση του προϊόντος. Κατά τον Μαλθουσιανισμό μεταβάλλονται τα συζυγικά σπλάγχνα σε στείρα.

Ο dr. Sutherland, Άγγλος γυναικολόγος λέει: «Οι γυναικολόγοι κατόπιν παρατήρησης κατέληξαν ότι η αποφυγή συλλήψεως είναι αιτία νευρώσεως, νευρασθένειας και όγκων στη γυναίκα».

Πέμπτον, άλλη αιτία. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο γίνονται 400.000 αμβλώσεις, επομένως πρέπει να νομιμοποιηθούν. Αυτός δεν είναι λόγος για να νομιμοποιηθούν οι αμβλώσεις, διότι και πολλές κλοπές υπάρχουν, και φοροδιαφυγήκαι ναρκωτικά. Είναι πραγματικά γεγονότα αλλά είναι αδύνατο να υποστηριχτεί η νομιμοποίηση τους.

Έκτον, άλλοι μιλούν για νομιμοποίηση, διότι μι¬λούν για περιπτώσεις βιασμών. Οι περιπτώσεις βιασμού είναι ελάχιστες και δεν μπορούν ν' αποτελέσουν κριτήριο για νομιμοποίηση.

Έκτρωση και νόμος 821/1978

Στις 15/9/1978 νομιμοποιήθηκαν με προϋποθέσεις οι αμβλώσεις. Στο άρθρο 5 παρ. 3 του νόμου 821/1978 προβλέπεται: «Επιτρέπεται η άμβλωσις μέχρι και της 20ης εβδομάδος όπου ήθελον διαπιστωθεί σοβαρές ανωμαλίες του εμβρύου με αποτέλεσμα τη γέννηση πα¬θολογικών νεογνών. Επίσης σε περιπτώσεις κινδύνου της ψυχικής υγείας της μητέρας, διαπιστωμένου όμως από ψυχίατρο που εργάζεται σε ίδρυμα δημοσίου δικαίου».

Μπορούμε να κατατάξουμε την παγκόσμια ισχύουσα Νομοθεσία σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

α) Σε χώρες που μόνο σε περίπτωση κινδύνου της ζωής της εγκύου επέτρεψαν την έκτρωση.

β) Σε χώρες που την επιτρέπουν για ψυχοπαθολογικές αιτίες, καθώς επίσης και για ανθρωπιστικούς λόγους π.χ. Κύπρος (βιασμός).

γ) Στις χώρες όπου οι εκτρώσεις «είναι ελεύθερες» αν και σε καμμία χώρα ο νόμος δεν δίνει πλήρη ελευθερία.

Οι εκτρώσεις στην Ελλάδα είναι 400.000 τον χρόνο. Δηλαδή κάθε χρόνο καταστρέφεται μία ολόκληρη πόλη όπως η Πάτρα. Στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» στις 1000 γυναίκες, οι 374 είχαν κάνει από 1 ως 3 εκτρώσεις. Βρέθηκε δε μία γυναίκα με 45 εκτρώσεις!!!

Ο καθηγητής της Ψυχιατρικής και Γυναικολογίας Bernstein συνοψίζει την μαρτυρία του σε ειδική επιτροπή τηςΑμερικανικής Γερουσίας λέγοντας: «Δεν υπάρχουν ψυχιατρικές ενδείξεις για την θεραπευτική έκτρωση, διότι αυτή δεν είναι αποτελεσματική θεραπεία για την ασθενή και απλώς σκοτώνει μωρά».

Ο Ιπποκράτης, στον όρκο του λέγει: «Ουδέ γυναικί πεσσόν φθόριον δώσω».

Θέση της Εκκλησίας

Όλες οι θρησκείες δεν επικροτούν την άμβλωση. Η θέση της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας διατυπώνεται στην εγκύκλιο της 14/10/1937. Η ζωή δεν ανήκει στον επίγειο πατέρα ή μητέρα αλλά στον Θεό. Ρητή η εντολή του Θεού «Ου φονεύσεις».

Η έκτρωση είναι φόνος. Οι σύζυγοι γίνονται παιδοκτόνοι αντί να είναι γονείς διότι υπηρετούν στη φθορά και τον θάνατο αντί να δίνουν στη ζωή.

Το παγκόσμιο Συνέδριο των Χριστιανικών εκκλησιών, στη Στοκχόλμη, καταδικάζει και τον «Νεομαλθουσιανισμό» όπου τα συζυγικά σπλάχνα γίνονται στείρα, οι σύζυγοι απαρνούνται τον προορισμό τους δηλαδή το να γίνονται γονείς και ο γάμος μετασχηματίζεται σε «παλλακεία»....

Μπροστά στην έκτρωση

Ο άθεος Αμερικανός Καθηγητής NATHANSON που διαδραμάτισε κύριο ρόλο υπέρ της εκτρώσεως κάποια στιγμή μεταμελήθηκε και άλλαξε γνώμη. Παρουσίασε δε μια εικοσάλεπτη βιντεοταινία μιας πραγματικής εκτρώσεως ενός εμβρύου, 10 εβδομάδων. Ιδού η δραματική περιγραφή του ιδίου του NATHANSON:

«...όταν η άκρη του απορροφητήρα κτυπά τον αμνυακό σάκκο, το παιδί αναπηδά. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι επιθετικό γίνεται και αναπηδά μακριά. Τη στιγμή που το άκρο τον απορροφητήρα αρχίζει να κινείται το έμβρυο το καταλαβαίνει και αρχίζει να αναρριχάται στην κορφή της μήτρας. Μπορείς να δεις το στόμα του να ανοίγει σε μια σιωπηλή κραυγή, την καρδιά να επιταχύνει τον ρυθμό της, τα άκρα να κινούνται γρηγορότερα, το παιδί να γυρίζει ταχύτατα ακόμη και η αναπνοή να αυξάνεται. Το δράμα τελειώνει με τον διαμελισμό του παιδιού μπροστά στα μάτια σου».

Η ακαταμάχητη επίδραση μιας τέτοιας ταινίας φαίνεται να έχει επιδράσει πάνω στους ίδιους τους γιατρούς. Ο NATHANSON που έκανε ο ίδιος χιλιά¬δες εκτρώσεις και ήταν προετοιμασμένος τι θα δει, λέει, ότι αισθάνθηκε ναυτία όπως και ο γιατρός που έκανε την έκτρωση, όταν προς αυτήν είδε στην οθόνη τι ακριβώς έκανε. Ο τελευταίος δεν στράφηκε άλλη φορά στην οθόνη κατά την διάρκεια της έκτρωσης και με πολύ κόπο τον έπεισε ο NATHANSON να δει αργότερα την ταινία για να τον βοηθήσει στην περι-γραφή. Τελικά ο γιατρός που έκανε τηνέκτρωση δεν δέχθηκε πια να αμβλώσει γυναίκα.

Συνέπειες της εκτρώσεως

Οι συνέπειες της εκτρώσεως είναι οι κάτωθι:

1. Δημογραφικές. Ένας τομέας νευραλγικός, ένας

κίνδυνος που η Ελλάδα πρέπει να προσέξει πολύ. Κατέχουμε την Δεύτερη θέση περισσοτέρων εκτρώσεων μετά την Ιαπωνία. Οι στατιστικές για την Ελλάδα είναι τρομερά ανησυχητικές. Το 2000 μ.Χ. η Τουρκία θα

έχει 60.000.000 πληθυσμό και η Ελλάδα 11.000.000.

2. Ενθάρρυνση της νεολαίας στην ανευθυνότητα.

Ενθαρρύνει την ανευθυνότητα της νεολαίας απέναντι στην «Νέα Ζωή» που είναι δυνατόν να προέλθει από την ανεξέλεγκτη σεξουαλική της δραστηριότητα.

3. Η εκμετάλλευση του εμβρύου. Σε αρκετά κράτη έγιναν πειράματα με ζωντανά έμβρυα από εκτρώσεις με καισαρική τομή.

Χρησιμοποιούνται δε νεκρά έμβρυα σε βιομηχανίες καλυντικών κυρίως στη Γαλλία. Ο Γερμανός βουλευτής της ΕΣΣΗΣ ΡΑΙΣΛΕΡ κατήγγειλε ότι σε ορισμένες κλινικές στη Γαλλία και Γερμανία πληρώνουν τις γυναίκες να κάνουνέκτρωση με καισαρική τομή και χρησιμοποιούν τα έμβρυα για πειράματα. Κατήγγειλε επίσης εμπόριο βρεφών για τις βιομηχανίες καλλυντικών.

Διεθνής αντιμετώπιση της εκτρώσεως

Βλέπουμε στις μέρες μας διαμαρτυρίες για την θανατική καταδίκη και αιτήσεις για να καταργηθεί η ποινή του θανάτου η οποία αφορά στο κάτω-κάτω έναν άνθρωπο ο οποίος έφταιξε. Ενώ οι ίδιοι άνθρωποι ζητούν με πάθος την νομιμοποίηση των εκτρώσεων για ένα αθώο άνθρωπο. Πώς ζητούν από τη μία μεριά θάνατο και από την άλλη ζητούν την κατάργηση του;

1. Η Διεθνής Κοινότητα καταδικάζει τις εκτρώσεις. Στις εργασίες της για τον πληθυσμό η Β' Διεθνής Συνέλευσις η οποία έγινε υπό την αιγίδα των Ηνωμ.. Εθνών λέει: «Καλούνται όλες οι Κυβερνήσεις αμέσως να λάβουν κατάλληλαμέτρα για να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποφύγουν την έκτρωση, η οποία σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να προτείνεται ως μέθοδος Οικογενειακού Προγραμματισμού».

2. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας να χαράξει ένα πρόγραμμα για μείωση του αριθμού των εκτρώσεων.

3. Η Διακύρηξη του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα του «παιδιού»: που επικυρώθηκε το 1949 «...το παιδί λόγω ελλείψεως φυσικής και διανοητικής ωριμότητος έχει ανάγκη ειδικής προστασίας, φροντίδας τόσο προ όσο και μετά τη γέννησή του...».

Οι πολιτισμένες χώρες ενδιαφέρονται πρώτα για τη μητρότητα και μετά για την άμβλωση. Ο ΜΙΤTERAN έδωσε 300.000 δρχ. για το τρίτο παιδί. Η Γερμανία δίνει 200.000 δρχ. στις εγκύους. Στην Ελλάδα δίνεται επίδομα στις οικογένειες που αποκτούν τρίτο παιδί.

Είναι τραγικό ότι η Ελλάδα τη φορά αυτή κινδυνεύει από την Ελληνίδα. Ας κλείσουμε την έρευνα αυτή με μία ευχή.

Ναι στη δημιουργία της ζωής, όχι στη δολοφονία των ανυπεράσπιστων ατόμων. Των ατόμων εκείνων που δεν έχουν απολύτως καμμία δυνατότητα να αμυνθούν.

(Πιθανόν αυτό το άρθρο, να οργίσει  κάποιες γυναίκες...  Η άμβλωση είναι  μία απόφαση, που θα πάρει κάθε άτομο δίχως να του το επιβάλλει κανένας... Όμως, οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια...
Η άμβλωση, είναι διακοπή ζωής.... (αν δεν σου αρέσει η λέξη φόνος).
Η άμβλωση, δεν είναι  μέτρο αντισύλληψης.
Η άμβλωση, είναι αιτία πολλών ψυχολογικών προβλημάτων.


..... Α...... και κάτι ακόμα, κανένας εκεί έξω, δεν μπορεί να σου επιβεβαιώσει 100%, ότι το παιδί, που βρίσκεται στην κοιλιά σου, πως θα γεννηθεί με πρόβλημα, όπως επίσης και ότι αυτό που θα γεννηθεί υγιέστατο, ότι θα παραμείνει υγιές, για όλη του την ζωή (τι θα κάνεις τότε, θα βάλεις τέλος στην ζωή του, για να μην ταλαιπωρείτε?????)